מפגש 106 – 27.3.2020

גדיר: כשמדברים על סולידריות זה לא רק האנשים בשכונה או בישוב, או סולידריות עם מדינות גדולות בעולם, יש מקום אחד קטן גדול שגרים בו כ- 2 מליון אנשים שכנים בגבול עזה הכלא הכי גדול בעולם.

בימים אלו אנחנו עסוקים בעיקר בעצמנו, במשפחות שלנו וחלק קטן בעבודה והרבה אנשים וארגונים בתרומה לקהילה ופעילות התנדבותית שונה אך גם המצב הפוליטי מאוד מדאיג.

אולי שכחנו ממה שקורה בעזה, בגדה המערבית ומזרח ירושלים. אך אנחנו ב Lighthouse Is Here Other Voice קול אחר صوت آخر לא שכחנו, הרי הם שכנים אנחנו חולקים חוויות דומות הרבה פעמים. בגלל שחל איסור על התקהלות ולא נוכל להגיע למגדלור התחלנו בשבוע שעבר לקיים מעגלים וירטואליים באמצעות הזום, היום קיימנו שיחת זום אליה הצטרפו כ- 7 חברות וחברים מעזה בנוסף לחנין שנמצאת בפורטוגל ומרואן שנמצא בקפריסין. הרבה אור ותקווה ביום זה בסיטואציה והמצב הפוליטי הקשים.

והנה רמי חרובי מגיע במיוחד למגדלור כדי לדבר איתנו משם ולא לנטוש אותו גם בימים קשים אלו.

אני מוסיפה את מה שכתבה חברתי Roni Keidar בתגובה לפוסט זה … תודה רוני אהובה 💜💜💜 צחוק הגורל הוא שדוקא מצעירי עזה קיבלנו נימה של אופטימיות, נימה של תקווה. תחילת השיחה אופיינה ביאוש, חוסר תקווה, עצבות על המקום בו אנחנו נמצאים פוליטית וחברתית. על חוסר היכולת שלנו באמת לשנות. זה לא מספיק להזדהות עם שכנינו, זה לא מספיק שאנחנו רואים את האדם כאדם ללא הבדל דת, גזע ומין. זה לא מספיק שאנחנו נושיט להם יד. אנחנו צריכים לעשות משהו שהמסר יעבור ויהדהד כי אחרת דבר לא ישתנה. כך אמר חבר במעגל.

ואז הצטרפו החברים הצעירים מעזה ויצרו, לדעתי אוירה אחרת. אולי הקורונה הזאת שמה אותם באותו מקום שהעולם כולו. החיבור, החיוך והצחוק הביאו לאוירה אחרת במעגל השיח ועל כך תודתי. תודה לראמי, למנאר, לעלא, לאחמד ולמוחמד, למרואן ולחנין. ותודה לכל מי שהצטרף אלינו מי ששמענו ומי ששמע. נקווה לטובות ונעשה שיהיה טוב. היו בריאים, חיבוק לכוווולם.

השתתפו: רוני, גדיר, עודד, שמוליק, רמי, ראמי, מאנאר, מוחמד, עלא, אחמד, מרוואן, חאנין, ליאורה, רוזי, רותם, נוגה, מרי, מאהרה, מארק, ויויאן, ג'וליה, אור, שני, רשל, אבי, מלכי, עוזי, שלי, סמדר, יעל, ג'ודי, אריאלה, נחשי ועוד 3-4 חברים מעזה שלא דיברו ושמם נשמט.

כתיבת תגובה